top of page

Fontos apróságok - avagy miért kellenek a kiegészítők?

Nagyon szeretem az olyan ruhákat, amik többféle stílusba is beleférnek. Talán azért, mert Halak jegyben születtem, de én szeretek sokféle lenni. Ugyanúgy otthon tudom érezni magam télen egy hosszú, fekete bundában (nyugi, csak plüssök haltak meg miatta, nem igazi állatok!), mint bakancsban és bő gatyákban, vagy lenge nyári ruhákban. Van, hogy nagyon nőcisre veszem a figurát, máskor inkább vagányabb szettek mellett döntök. Ha jó kedvem van, mindig "ide-nézz-világ" ruhákban vagyok, ha rossz a kedvem, igyekszem átlátszó lenni, inkább ne nézzen rám senki.


Ehhez a sokféleséghez vannak azonban olyan ruháim, amiket több helyzetben, több stílushoz is tudok viselni, és igazán csak a kiegészítőkön múlik, hogy merre billen el a mérleg. Gondolt csak magad elé, mennyire más az összhatás, ha a farmert bakanccsal, sportcipővel, félcipővel vagy magassarkúval viselik?

Ugyanez igaz lehet a fülbevalókra, nyakláncokra, karkötőkre, táskákra is. Hatalmas, látványos fülbevalók, vagy inkább kicsi, visszafogott darabok? Nagy, színes nyakláncok, vagy helyette inkább csak egy vékony, rövid lánc? Elég a jegygyűrű, vagy legyen mellé még sok másik is? Vagy csak egy nagy és színes darab? A kérdés, hogy elég bátrak vagyunk-e a kísérletezéshez! Nagyon sok stylist és divattal foglalkozó szakember hangoztatja, hogy bizonyos ruhadarabokat csak bizonyos cipővel hordjunk, ilyen vagy olyan ruhákhoz csak ezt vagy azt a nyakláncot veheted fel... de nem mindig értek velük egyet.


Mi nők annyira sokfélék vagyunk, annyira sokféleképp érezzük jól magunkat, hogy képtelenségnek tartom az egységesítést. Nem járhat mindenki élesen szabott keretek közé zárt stílusokban. Szabad léleknek nem való az ilyen "majd én megmondom, hogy kéne kinézned" dolog! Meghallgathatod a tanácsokat, elolvashatod, ki mit gondol róla, de egyetlen dolog fog dönteni, mégpedig az, hogy Te jól érzed-e magad benne!


Az egész divatcirkusznak ez lenne a lényege: találd meg magadnak azt a stílust, ami igazán a Tiéd, amivel ma azonosulni tudsz! Ismerek olyan lányt, aki azért vesz meg bizonyos stílusú ruhákat, mert Katalin hercegné is olyat visel, és nagyon rosszul érzi magát attól, hogy ő nem úgy néz ki benne, mint Katalin hercegné. Ne próbálj másokhoz képest valamilyen lenni! Keresd meg saját magadban azt a legbelső örömet, amit a ruhád, a kiegészítőid felerősítenek, mert akkor lesz ellenállhatatlan a kisugárzásod!


Tudom, nagyon unod már, hogy folyton azt hallod: légy önmagad! De most komolyan: ki más lehetnél? ;-)

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page